Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp palm sugar
- 40 g fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 2 tbsp rice wine vinegar
Crepe batter
- 125 g plain flour
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp salt
- 250 g coconut milk
- 1 egg
- 120 g water
- oil, for frying
Prawn filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp sesame oil
- 60 g water
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g raw prawns (approx. 24 prawns)
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
- 100 g bean sprouts
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 779.1 kJ / 185.5 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 690.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30 min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Mini pad Thai frittatas
40 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min
Salmon with yoghurt dressing
55 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min