Prawn and mushroom crepes

Prawn and mushroom crepes

4.0 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Chilli sauce
  • garlic clove
    1
  • long red chilli deseeded
    1
  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces (2 cm)
    1 stalk
  • palm sugar
    2 tsp
  • fish sauce
    40 g
  • lime juice (approx. 2 limes)
    40 g
  • rice wine vinegar
    2 tbsp
Crepe batter
  • plain flour
    125 g
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • coconut milk
    250 g
  • egg
    1
  • water
    120 g
  • oil for frying
Prawn filling
  • garlic clove
    1
  • spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
    3
  • sesame oil
    1 tbsp
  • water
    60 g
  • fresh shiitake mushrooms cut into thin slices (approx. 5 mm)
    100 g
  • raw prawns (approx. 24 prawns)
    250 g
  • salt
    1 pinch
  • fresh ground black pepper
    1 pinch
  • bean sprouts
    100 g
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
    6 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 185.5 kcal / 779.1 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 690.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...