Thai-style fish cakes

3.5 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
18 pieces

Składniki

  • oil for greasing
  • fresh kaffir lime leaves stalks removed
    4
  • fresh green beans trimmed, cut into halves
    100 g
  • spring onions/shallots trimmed, cut into pieces
    2
  • white fish fillets (e.g. snapper, ling, barramundi), cut into pieces (3-4 cm)
    600 g
  • Thai red curry paste (see Tips)
    100 g
  • coconut cream
    60 g
  • egg white
    1
  • water plus extra as needed
    500 g
  • fresh coriander leaves for garnishing
  • fresh long red chilli thinly sliced, for garnishing
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 109.4 mg
Białko 22.1 g
Kalorie 749.5 kJ / 178.5 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...