
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil for greasing
- 4 fresh Kaffir lime leaves stalks removed
- 100 g fresh green beans trimmed, cut into halves
- 2 spring onions/shallots trimmed, cut into pieces
- 600 g white fish fillets (e.g. snapper, ling, barramundi), cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g Thai red curry paste (see Tips)
- 60 g coconut cream
- 1 egg white
- 500 g water plus extra as needed
- fresh coriander leaves for garnishing
- 1 fresh long red chilli thinly sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 178.5 kcal / 749.5 kJ
- Białko
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Sód
- 109.4 mg