
Urządzenia i Akcesoria
Pizza w dwóch smakach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
200 g sera żółtego np. ementaler lub edam, pokrojonego na kawałki
Ciasto na pizzę
-
380 g wody
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
Sos śmietanowy z boczkiem
-
100 g cebuli pokrojonej w piórka
-
200 g kostek boczku
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Sos bolognese
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200 g mięsa mielonego wołowego (patrz wskazówka)
-
100 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
601.8 kcal /
2519.5 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
699.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska