Walentynkowa Pavlova
TM6 TM5

Walentynkowa Pavlova

4.5 (249 ocen)

Składniki

Pavlova

  • 180 - 190 g białek (z 6 jajek), w temp. pokojowej
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)

Krem z bitej śmietany

  • 10 g żelatyny w proszku
  • 40 g wody
  • ¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego, w proszku (opcjonalnie)
  • woda, gorąca, do napełnienia miski
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
  • czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże, np. maliny, truskawki, porzeczki, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1583 kJ / 378.4 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
39.7 g
Tłuszcz
23.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
0 g
Sód
65.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy