Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowa Pavlova
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji
Składniki
Pavlova
-
180 - 190 g białek (z 6 jajek), w temp. pokojowej
-
300 g cukru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)
Krem z bitej śmietany
-
¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie) w proszku
-
10 g żelatyny w proszku
-
40 g wody
-
woda gorąca, do napełnienia miski
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 - 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
-
czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże np. maliny, truskawki, porzeczki, do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.2 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1583 kJ /
378.4 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
39.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min