![Focaccia z kiełbasą Focaccia z kiełbasą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C73351E2-8955-4D65-A9F8-2D1AD067F479/Derivates/C0164F42-4BA9-44B0-A6F2-A116F8A96009.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
Alternatywne przepisy
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10min
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Słodka focaccia z jabłkami
1h 45min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Pastisio
1h 10min
Sycylijskie arancini z mięsem
3h 5min
Mini tarty z porem
1 Std.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min