Focaccia z kiełbasą

Focaccia z kiełbasą

4.2 91 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    40 g
  • mleka
    50 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • wody
    250 g
  • mąki pszennej
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
Farsz
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    300 g
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
  • białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 443.3 kcal / 1856 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 39.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...