Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
50 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g wody
-
600 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
-
500 g białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
18.5 g
Kalorie
1856 kJ /
443.3 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
39.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min