
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski40 g
-
mleka50 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody250 g
-
mąki pszennej600 g
-
soli1 łyżeczka
Farsz
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki300 g
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
-
białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki500 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
443.3 kcal /
1856 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
39.2 g