
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 443.3 kcal / 1856 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Węglowodany
- 39.2 g
Alternatywne przepisy
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min