Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
250 g twarogu pokrojonego na kawałki
-
220 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g mleka
-
2 jajka
-
50 g mąki pszennej
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
128.9 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
681.1 kJ /
162.7 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1h 30min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2h 30min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45min
Pizza w dwóch smakach
1h 40min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35min
Kotlety ruskie
35min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4h 45min
Pizza z szynką i nektarynkami
2h 10min
Placek z cukinią
1h 25min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2h 10min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h