Ravioli asparagi e bottarga

Ravioli asparagi e bottarga

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 200 g di asparagi verdi a tocchetti
  • 20 g di pecorino a pezzi
  • ½ scalogno
  • 2 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 120 g di ricotta di pecora
Ravioli
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 20 g di burro morbido, a pezzi
  • ½ - 1 cucchiaio di bottarga

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 492.7 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 2227 kJ / 532.3 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 62.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...