Baccalà gratinato con spinaci e carote

Baccalà gratinato con spinaci e carote

3.6 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 80 g di pane a pezzi
  • 65 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di spinaci in foglia surgelati
  • 200 g di cipolla a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di carote a pezzi
  • 2 cucchiaini di sale
  • 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (vedere consigli)
  • 300 g di patate a fette sottili (vedere consigli)
  • 800 g di latte
  • 200 g di panna (30-40% di grassi)
  • 100 g farina
  • 30 g di burro
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.2 g
Kalorie 2459 kJ / 588 kcal
Tłuszcz 37.6 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 41.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...