Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vongole, fresche, ben pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di sedano a pezzi
- 3 rametti di foglioline di timo fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 250 g di patate a tocchetti 1-2 cm
- 1 - 2 pizzichi di zucchero (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1539.7 kJ / 368 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 830.5 mg
Alternatywne przepisy
Cipollata
1u.
Cozze alla Medoc
50min
Insalata di peperoni con tarator alla bulgara
1h 30 min
Insalata di fragole, asparagi e Feta
40min
Spiedini di mazzancolle con salsa al mango
55min
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1 Std. 5 Min
Chawan mushi
35min
Crema di mais e pollo e terrine di broccoli
1h 25min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55min
Crema di melanzane grigliate
35min
Crema di burrata con verdure
1 Std. 5 Min
Salsa ai porri caramellati
30min