Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 250 g di riso
- 1 ¼ di cucchiaino di sale
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di baccalà a pezzi
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di cavolo cappuccio a pezzi
- 300 g di pomodori in quarti
- 80 g di cipolle a metà
- 4 spicchi di aglio
-
1
peperoncino serrano a metà
lub 1 peperoncino jalapeño fresco a metà - 2 cucchiai di aceto di mele
- 100 g di olive nere denocciolate
- 20 g di capperi sott'aceto
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 - 2 dadi per brodo di pesce, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1748 kJ / 418 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà alla Soutelo
30 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Baccalà alla cappuccina
55 min
Stoccafisso con i porri
50 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Baccalà alla portoghese
1 godz. 10 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min
Baccalà alla ligure
1h