Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno a metà
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cuori di carciofo, puliti e tagliati in quarti
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 40 g burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pasta all'uovo
1 Std.
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Pasta fresca senza uova
1h 35 min
Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit
1 Std. 40 Min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Ravioloni neri ripieni di branzino
1 Std. 45 Min
Ravioloni verdi di mare
1 Std. 5 Min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 Std. 20 Min
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Carciofini sott'olio
721h 20min