Shao mai di gamberi al vapore

Shao mai di gamberi al vapore

4.5 68 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 100 g di acqua
  • 200 g di farina tipo 00
Ripieno
  • 50 g di carota pelata e a pezzi
  • 10 g di radice fresca di zenzero pelata
  • 20 g di cipollotto
  • 50 g di funghi champignon puliti e a fette
  • 200 g di code di gambero fresche, sgusciate e pulite
  • 100 g di filetti di merluzzo a tocchi (2-3 cm)
  • 20 g di olio di sesamo o di mais
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • 20 g di salsa di soia
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
  • 10 - 12 di piselli freschi o surgelati
  • 400 g di acqua

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26 g
Kalorie 1460 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...