Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 250 g di farina tipo 00
- 2 uova
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di patate a tocchetti
- 600 g di code di gambero fresche sgusciate e private delle interiora
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate, a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori freschi a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2439 kJ / 583 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Ravioloni verdi di mare
1h 5min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Lasagne al profumo di mare
1 Std. 35 Min
Croquembouche monoporzione
2 Std. 40 Min
Bignè al ripieno di gamberetti
1 Std. 20 Min
Crema di scampi
1 Std. 30 Min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2 Std. 20 Min
Lasagne di mare (per 2 persone)
1h 40min
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50min