Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 250 g di farina tipo 00
- 2 uova
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di patate a tocchetti
- 600 g di code di gambero fresche sgusciate e private delle interiora
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate, a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori freschi a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2439 kJ / 583 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al salmone
1h 50 min
Linguine con salsa di melagrana e gamberoni
1h
Seppioline e gamberi gratinati
1h 10min
Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit
1h 40min
Maltagliati al basilico con tartufi di mare
2h
Ravioloni verdi di mare
1 godz. 5 min
Gnocchi di patate ripieni di zucchine
1h 10min
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Tagliatelle Sol di Sicilia
1h 30min
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1h 45min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min