Southern-style pork and bean casserole

Southern-style pork and bean casserole

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • brown onions cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • pork tenderloin all visible fat removed and cut into pieces (2 cm)
    380 g
  • diced bacon
    230 g
  • salt
    2 - 3 pinches
  • ground black pepper
    2 - 3 pinches
  • ground smoked paprika
    3 tsp
  • chilli powder
    ⅓ tsp
  • canned chopped tomatoes
    600 g
  • canned cannellini beans rinsed and drained
    350 g
  • canned kidney beans rinsed and drained
    350 g
  • tomato paste
    3 tbsp
  • English mustard
    3 tsp
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • water
    200 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 tbsp
  • natural yoghurt to serve
    6 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 595.1 mg
Białko 27.5 g
Kalorie 1850.4 kJ / 442.3 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...