
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Kurczak z ziołowym sosem
-
6 nóg z kurczaka, ze skórą i kością
-
4 ½ ząbka czosnku
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
45 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g oliwy z oliwek
-
15 g czerwonego octu winnego
-
90 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g kolendry, świeżej
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
Sałatka z fasoli z pesto z rukoli
-
50 g migdałów, w słupkach
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g rukoli
-
1 ½ ząbka czosnku
-
2 szczypty soli
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g oliwy z oliwek
-
1200 g białej fasoli, dużej, z puszki z zalewą
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632 kcal /
2646 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
1231 mg