
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)30 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka, fenkuł, kalarepa), pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanki ryżu białego i dzikiego250 g
-
mleka200 g
-
mąki pszennej30 g
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.9 kcal /
2137.5 kJ
Białko
33.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min