
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
30 g estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka, fenkuł, kalarepa), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g mieszanki ryżu białego i dzikiego
-
200 g mleka
-
30 g mąki pszennej
-
20 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.9 kcal /
2137.5 kJ
Białko
33.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska