
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)30 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka, fenkuł, kalarepa), pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanki ryżu białego i dzikiego250 g
-
mleka200 g
-
mąki pszennej30 g
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.9 kcal /
2137.5 kJ
Białko
33.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska