Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 300 g marchewek, pokrojonych w 5 mm plastry
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 400 g ziemniaków, małych, przekrojonych na pół
- 300 g porów, tylko białe części, pokrojonych w 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 600 g polędwicy wołowej, przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
- ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1hod. 40min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Pstrąg marynowany
25h 35 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min