Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 300 g marchewek, pokrojonych w 5 mm plastry
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 400 g ziemniaków, małych, przekrojonych na pół
- 300 g porów, tylko białe części, pokrojonych w 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 600 g polędwicy wołowej, przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
- ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Królik w sosie 'Marengo'
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min