Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 300 g marchewek, pokrojonych w 5 mm plastry
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 400 g ziemniaków, małych, przekrojonych na pół
- 300 g porów, tylko białe części, pokrojonych w 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 600 g polędwicy wołowej, przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
- ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1h 10min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Polędwica po toskańsku
45min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Wołowina z pieczarkami
30min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1h 45min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 Std. 30 Min