
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wołowa z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
marchewek pokrojonych w 5 mm plastry300 g
-
korzenia selera pokrojonego na 1 cm kawałki200 g
-
ziemniaków małych, przekrojonych na pół400 g
-
pora tylko białe części, pokrojonego w 1 cm plastry300 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm plastry300 g
-
polędwicy wołowej przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)600 g
-
soli gruboziarnistej½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
natka pietruszki, suszona do oprószenia
-
tymianek, suszony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
346 kcal /
1449 kJ
Białko
38.2 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.