Focaccia barese

Focaccia barese

4.2 14 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ cucchiaino zucchero
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 150 g di acqua
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di semola rimacinata di grano duro
  • 25 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 75 g di pomodori ciliegino preferibilmente grandi e maturi
  • 25 g di olive baresane (vedere varianti)
  • 1 pizzico di origano secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.8 g
Kalorie 2565 kJ / 613 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 99.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...