Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
240 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
2 łyżeczki soli plus 2-3 szczypty
-
3 jajka
-
450 g mąki pszennej
-
wrząca woda do gotowania klusek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
870.2 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1270.9 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka Amerykany
1h 30 min.
Kluski scykane (hałuski)
45 min.
Czebureki
2h 35 min.
Babka majonezowa
2h
Czorne kluski
3h 30 min.
Pyry z gzikiem
1h
Ser do smarowania
1h
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Pierogi leniwe
45 min.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1h 30 min.
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min.
Lane kluski
25 min.