Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 80 g mąki pszennej
- 1 - 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa szczypta do ciasta
- 1 - 2 łyżki wody, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 432.3 kJ / 103.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kluski kładzione
15 Min
Pierogi leniwe
45min
Szybkie zacierki
20min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Naleśniki z serem
1 godz.
Ryż na mleku z musem malinowym
1h 5min
Naleśniki
1 godz. 15 min
Kluski francuskie z Varomy
20min
Kluski kładzione z kaszy manny
45min
Placki ziemniaczane
45min
Kluski scykane (hałuski)
45min
Makaron jajeczny
1 godz.