
Urządzenia i Akcesoria
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 porcje
Składniki
Kluski na parze
-
100 g mleka
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
-
2 szczypty soli
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia
Sos pieczarkowy
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu słodkiej
-
40 g mąki pszennej
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół (duże pieczarki pokrojone w ćwiartki)
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
2 łyżki natki pietruszki, świeżej posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
682.4 kcal /
2855.3 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
85.6 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
191.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Sos koperkowy
15 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Knedle bawarskie
1 godz.
Ryż z pomidorami
30 min
Kluski kładzione
15 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min