
Urządzenia i Akcesoria
Czorne kluski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki500 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania1 - 1 ½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej120 g
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i rąk
-
woda do gotowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.8 kcal /
1283.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
71.2 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
744.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska