
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu i rąk
- woda, osolona, do gotowania klusek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1004.7 kJ / 240.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 597.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pyzy z mięsem
1h 20 min.
Ser do smarowania
1h
Cepeliny z serem
24hod. 50min
Kluski kładzione
15 min.
Forszmak klasyczny
1 Std. 35 Min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20 min.
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45 min
Knedle bawarskie
1h
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min.
Kluski scykane (hałuski)
45 min.
Kluski śląskie
30 min.
Makaron jajeczny
1h