Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 20 g masła, miękkiego
- 50 g mąki pszennej
- 200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 623.8 kJ / 149 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 Std. 45 Min
Fondue serowe z bagietką
25min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Naleśnikowy makaron
55min
Placuszki z salsefii
1h
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1h 5min
Ser do smarowania
1h
Kluski kładzione z kaszy manny
45min
Sos serowy roquefort
20min
Lane kluski
25min