
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 20 g masła miękkiego
- 50 g mąki pszennej
- 200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 149 kcal / 623.8 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane
50 min
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Naleśnikowy makaron
55 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Kluski kładzione
15 min