Urządzenia i Akcesoria
Kluski francuskie z Varomy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
20 g masła miękkiego
-
50 g mąki pszennej
-
200 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
623.8 kJ /
149 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos serowy roquefort
20 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Knedle bawarskie
1 godz.
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Suflet serowy szybki
55 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Sos serowy Mornay
10 min
Naleśniki à la Suzette
55 min