Risotto zucchine e pancetta

Risotto zucchine e pancetta

4.8 195 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porzioni

Składniki

  • 150 g di zucchine a pezzi
  • 30 g di cipolle
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di burro
  • 120 g di pancetta a cubetti
  • 240 g di riso Carnaroli (tempo di cottura 18 minuti)
  • 580 g di acqua
  • ½ dado per brodo (dose per 0,5 l) vegetale o di carne
  • 2 - 3 foglie di basilico fresche tritate
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 30 g di mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 512.1 mg
Białko 13 g
Kalorie 2360.6 kJ / 564.2 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 65.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...