Risotto zafferano e speck

Risotto zafferano e speck

4.7 252 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    70 g
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di speck Alto Adige IGP a listarelle
    100 g
  • di riso Carnaroli
    320 g
  • di vino bianco secco
    70 g
  • di acqua calda (non bollente)
    750 g
  • di dado per brodo di carne
    1 cucchiaino colmo
  • di zafferano
    1 bustina
  • di burro
    20 g
  • sale q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 532.5 kcal / 2227.5 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 509.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...