Risotto zucca e Taleggio

Risotto zucca e Taleggio

4.5 1.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di cipolla in quarti
  • 250 g di zucca la polpa a dadini (2 cm)
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio cottura 15/16 minuti)
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 100 g di Taleggio a cubetti (1 cm)
  • 30 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 801.9 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2114.3 kJ / 505.3 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...