Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di cipolla in quarti
- 250 g di zucca, la polpa a dadini (2 cm)
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio cottura 15/16 minuti)
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 100 g di Taleggio a cubetti (1 cm)
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2114.3 kJ / 505.3 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 801.9 mg
Alternatywne przepisy
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 min
Risotto alla crema di spinaci
40 min
Risotto zucchine e pancetta
35 min
Risotto agli asparagi
30 min
Risotto zucca e pancetta
25 min
Risotto funghi e scamorza
45 min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35 min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 min
Risotto zucca e salsiccia
40 min
Risotto asparagi e zafferano
35 min
Besciamella (TM6)
15 Min