Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato

Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato

3.5 148 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
    40 g
  • di scalogno a metà
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
    320 g
  • di zucchine a cubetti (1 cm)
    180 g
  • di acqua
    820 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di prosciutto cotto affumicato a listarelle
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438 kcal / 1832.6 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 390.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...