Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato

Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato

3.5 160 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
  • 180 g di zucchine a cubetti (1 cm)
  • 820 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 80 g di prosciutto cotto affumicato a listarelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 390.8 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 1832.6 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...