Risotto cremoso agli asparagi e pancetta

Risotto cremoso agli asparagi e pancetta

4.7 175 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a listarelle
    35 g
  • di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
    350 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pancetta a cubetti
    100 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di Taleggio a pezzi
    100 g
    100 g di mascarpone, a pezzi
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 567.8 kcal / 2375.5 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 68.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 1045.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...