Risotto funghi e salsiccia

Risotto funghi e salsiccia

4.7 595 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di acqua
    730 g
  • di funghi champignon freschi puliti e in quarti
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di cipolla
    40 g
  • di salsiccia fresca, spellata e a pezzi (2 cm)
    250 g
  • di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
    320 g
  • di vino bianco
    60 g
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di burro
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 726 kcal / 3057 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 40.6 g
Węglowodany 66.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 68.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...