Risotto funghi e salsiccia

Risotto funghi e salsiccia

4.6 669 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 730 g di acqua
  • 300 g di funghi champignon freschi puliti e in quarti
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 40 g di cipolla
  • 250 g di salsiccia fresca, spellata e a pezzi (2 cm)
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
  • 60 g di vino bianco
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 25 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.2 g
Kalorie 3057 kJ / 726 kcal
Tłuszcz 40.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 68.9 g
Węglowodany 66.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...