Risotto funghi e scamorza

Risotto funghi e scamorza

4.7 184 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    40 g
  • di acqua
    490 g
  • di funghi champignon freschi puliti e in quarti
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di cipolla
    20 g
  • di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
    160 g
  • di vino bianco
    40 g
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di burro
    10 g
  • di scamorza a cubetti (1 cm)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 662.5 kcal / 2771 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 69.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 851.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...