Risotto zucca e salsiccia

Risotto zucca e salsiccia

4.6 588 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolla in quarti
    30 g
  • di zucca la polpa a dadini (2 cm)
    180 g
  • di salsiccia spellata e a pezzi (1-2 cm)
    100 g
  • di riso per risotto (Carnaroli 17 minuti circa)
    160 g
  • di acqua
    350 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • di burro
    30 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 680 kcal / 2845 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 68.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 1111.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...