Gołąbki

4.4 19 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porcje

Składniki

Gołąbki
  • 6 liści kapusty włoskiej dużych
  • 1700 g wody
  • 20 g oleju
  • 150 g ryżu długoziarnistego
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g masła
  • 150 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
  • 120 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
Sos pomidorowy
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 15 g masła
  • 400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki, pokrojonych na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ - 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól (opcjonalnie) do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki cukru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 988.3 mg
Białko 31.7 g
Kalorie 2496.5 kJ / 596.7 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 16.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 77.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...