Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porcje
Składniki
Gołąbki
-
6 liści kapusty włoskiej dużych
-
1700 g wody
-
20 g oleju
-
150 g ryżu długoziarnistego
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła
-
150 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
120 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
Sos pomidorowy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
15 g masła
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki, pokrojonych na kawałki400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
½ - 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona½ - 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
sól (opcjonalnie) do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
988.3 mg
Białko
31.7 g
Kalorie
2496.5 kJ /
596.7 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
16.1 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
77.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zasmażka
10 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Kurczak w galarecie
3 godz.
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Bigos
1 godz. 30 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Kotlety mielone
30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min