Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy

4.4 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
  • 750 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, bez skórki
    750 g krojonych pomidorów, z puszki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 297.8 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 220.1 kJ / 52.6 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...