Urządzenia i Akcesoria
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
750 g krojonych pomidorów, z puszki750 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, bez skórki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
297.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
220.1 kJ /
52.6 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oliwa bazyliowa
20 Min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 Min
Wiśniowy szprycer
10 Min
Rumienienie papryki
20 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 Std.
Sos Mojo Amarillo
45 Min
Oliwa toskańska
10 Min
Sos paprykowy z salami
45 Min
Pikantna pizza
1 Std. 30 Min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 Min
Sos pomidorowy
40 Min
Syrop cytrynowo-ziołowy
55 Min