Urządzenia i Akcesoria
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
15 g orzeszków piniowych
-
200 g koziego sera, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczki soli
-
5 g miodu
-
2 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
16 płatów ciasta wonton uprzednio rozmrożonych
-
1 jajko roztrzepane
-
½ ząbka czosnku
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 łodyżek bazylii, świeżej tylko liście
-
1 pomidor bez gniazd nasiennych, pokrojony w 1 cm kostkę
-
70 g oleju
-
1 szczypta cukru
-
2 łyżki octu balsamicznego
-
olej ilość do natłuszczenia Varomy
-
700 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26 g
Kalorie
3622 kJ /
865 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Czarny makaron
1 godz.
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 min
Makaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min