
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
300 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
120 g słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g krewetek, małych, obranych oczyszczonych
-
5 - 10 g liści kolendry, świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
15 g oleju sezamowego
-
40 g grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół
-
20 płatów gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
-
rybia ikra (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83 kcal /
347 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placuszki z salsefii
1 godz.
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Aioli
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min