
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki300 g
-
słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki120 g
-
krewetek, małych, obranych oczyszczonych200 g
-
liści kolendry, świeżych5 - 10 g
-
cukru1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
pieprzu białego, mielonego2 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
oleju sezamowego15 g
-
grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół40 g
-
gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)20 płatów
-
rybia ikra (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83 kcal /
347 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska