Pierożki na parze z wieprzowiną
TM6 TM5

Pierożki na parze z wieprzowiną

3.9 ( 7 ocen )

Składniki

  • 300 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 120 g słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 200 g krewetek, małych, obranych oczyszczonych
  • 5 - 10 g liści kolendry, świeżych
    lub 40 g korzenia kolendry pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
    lub 10 g skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 15 g oleju sezamowego
  • 40 g grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół
  • 20 płatów gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • rybia ikra ilość do dekoracji (opcjonalnie)
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
83 kcal / 347 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy