Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 120 g słoniny, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 200 g krewetek, małych, obranych, oczyszczonych
- 5 - 10 g liści kolendry, świeżych
- 1 łyżeczka cukru
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 15 g oleju sezamowego
- 40 g grzybów shiitake, suszonych, przekrojonych na pół
- 20 płatów gotowego ciasta na pierożki, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
- rybia ikra, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 347 kJ / 83 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2hod. 55min
Pyzy z mięsem
1h 20min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2h 15min
Panierowana cebula bhaji
30min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40min
Pierogi z mięsem
1h
Smażone pierożki wonton
1h 25min
Kołduny litewskie
1h 50min
Aioli
5 Min
Ciasto kruche wytrawne
5 Min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min