
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 120 g słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki
- 200 g krewetek, małych, obranych oczyszczonych
-
5 - 10
g liści kolendry, świeżych
lub 40 g korzenia kolendry pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
-
10
g skrobi ziemniaczanej
lub 10 g skrobi kukurydzianej - 2 łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 15 g oleju sezamowego
- 40 g grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół
- 20 płatów gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
- rybia ikra ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 83 kcal / 347 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Sangrita
10 min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10 min
Aioli
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min