Pierożki na parze z wieprzowiną

Pierożki na parze z wieprzowiną

3.9 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk

Składniki

  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
    300 g
  • słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki
    120 g
  • krewetek, małych, obranych oczyszczonych
    200 g
  • liści kolendry, świeżych
    5 - 10 g
    40 g korzenia kolendry, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
    10 g skrobi kukurydzianej
  • pieprzu białego, mielonego
    2 łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • oleju sezamowego
    15 g
  • grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół
    40 g
  • gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
    20 płatów
  • rybia ikra (opcjonalnie) ilość do dekoracji
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 83 kcal / 347 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...