Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
300 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości chudego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
120 g słoniny pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g krewetek, małych, obranych oczyszczonych
-
40 g korzenia kolendry, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)5 - 10 g liści kolendry, świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
15 g oleju sezamowego
-
40 g grzybów shiitake, suszonych przekrojonych na pół
-
20 płatów gotowego ciasta na pierożki uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
-
rybia ikra (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
500 g wody
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
347 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min