
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z makreli wędzonej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
9 porcji
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
75 - 100 g ogórków kiszonych odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
450 g makreli, wędzonej bez skóry i ości, podzielonej na kawałki
-
1 ½ łyżki majonezu
-
3 łyżeczki musztardy
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
2 - 3 łyżki szczypiorku posiekanego (opcjonalnie)
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
129.3 kcal /
540.9 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
1.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
83.2 mg