Pasta z sera owczego

Pasta z sera owczego

4.7 56 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • czarnych oliwek, bez pestek
    10
  • sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • śmietany, 18% tłuszczu gęstej
    50 g
  • koncentratu pomidorowego
    15 g
  • rozmarynu, suszonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 196.2 kcal / 821.2 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 1.2 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...