
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 10 czarnych oliwek, bez pestek
- 200 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na kawałki
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
- 15 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 821.2 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 Min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 Min
Dip z suszonych pomidorów
15min
Pasta karczochowa
5 min
Pasta wegetariańska
10min
Pasta Taramosalata
15min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Krem z parmezanu
10min
Dip z łososia z koperkiem
10min