Urządzenia i Akcesoria
Pasta z sera owczego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
10 czarnych oliwek, bez pestek
-
200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
821.2 kJ /
196.2 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z oliwek
5 Min
Tapenada
5 Min
Dressing z awokado i bazylii
10 Min
Sos tatarski
5 Min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 Std. 10 Min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Dip z suszonych pomidorów
15 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Pasta z jarmużu
15 Min
Pesto pomidorowe
15 Min
Pasta z łososia
5 Min