Urządzenia i Akcesoria
Pasta z sera owczego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
10 czarnych oliwek, bez pestek
-
200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
821.2 kJ /
196.2 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serek ziołowy
48 godz. 15 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Krem z parmezanu
10 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Tapenada
5 min
Pesto pomidorowe
15 min
Pasta z łososia
5 min