Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Pulpety
-
olej ilość do natłuszczenia
-
20 g białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
-
40 g mleka
-
3 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
200 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
-
1 ząbek czosnku
-
30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
180 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1074.5 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
1918.2 kJ /
458.5 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Kotlety mielone
30 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Schab duszony w sosie
50 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Leczo
40 min