Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 50 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 15 g mąki pszennej
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 płaska łyżka tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 150 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Kotlety pożarskie
40 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1u. 50min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1h 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Zupa z kurczaka
30 min
Gołąbki bez zawijania
1h 20 min
Gulasz ziemniaczany
1h 10 min