
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa potrawka z kurczaka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół50 - 100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
mąki pszennej15 g
-
musztardy Dijon2 łyżki
-
tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 płaska łyżka
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę500 g
-
wody150 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę800 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340 kcal /
1419 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska