Kremowa potrawka z kurczaka

Kremowa potrawka z kurczaka

4.4 2.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 - 100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • musztardy Dijon
    2 łyżki
  • tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    1 płaska łyżka
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
    500 g
  • wody
    150 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
    800 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340 kcal / 1419 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...