Gulasz węgierski z knedlami z bułki
TM5 TM6

Gulasz węgierski z knedlami z bułki

Składniki

Knedle z bułki

  • 200 g wody
  • 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 1 czerstwa bułka (ok. 60 g), pokrojona w kostkę (1 x 1 cm)
  • 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli

Gulasz

  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 500 g mięsa wołowego, gulaszowego, pokrojonego na kawałki (ok. 3 x 3 cm), oczyszczonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 250 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g czerwonego wina
  • 300 g wody
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 szczypta goździków, mielonych
  • 150 g papryki, czerwonej i zielonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 15 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2524 kJ / 603 kcal
Białko
35.2 g
Węglowodany
80 g
Tłuszcz
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie