Karkówka po karkonosku

Karkówka po karkonosku

4.6 136 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

  • 650 - 750 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 8 plastrów, lekko rozbitej
  • sól do oprószenia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
  • papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
  • olej do polania mięsa
  • 200 - 250 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 2 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 7 - 8 grzybów, suszonych
  • 3 śliwki suszone, bez pestek
  • 800 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 51.2 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 729 kJ / 174.2 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...