Urządzenia i Akcesoria
Karkówka po karkonosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
-
650 - 750 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 8 plastrów, lekko rozbitej
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
200 - 250 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
2 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
7 - 8 grzybów, suszonych
-
3 śliwki suszone, bez pestek
-
800 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.2 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
729 kJ /
174.2 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 Min
Żeberka w kapuście
2 Std. 10 Min
Polędwica po toskańsku
45 Min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 Std. 10 Min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Schab duszony w sosie
50 Min
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 Std. 40 Min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 Std. 25 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min