
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
110 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
250 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g mąki pszennej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
125 g piwa ciemnego, np. Guinness®, porter
-
180 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
sól do oprószenia ziemniaków
-
chleb do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432.5 kcal /
1809.4 kJ
Białko
32.1 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
900.8 mg