Gulasz wołowy w ciemnym piwie

Gulasz wołowy w ciemnym piwie

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 110 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 250 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 g mąki pszennej
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
    ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 125 g piwa ciemnego, np. Guinness®, porter
  • 180 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • sól do oprószenia ziemniaków
  • chleb do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432.5 kcal / 1809.4 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 900.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...