
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w winie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
czerwonego wina, wytrawnego300 g
-
koniaku50 g
-
owoce jałowca2
-
liście laurowe, suszone2
-
skrzydełek z kurczaka bez skóry (4 szt.)400 g
-
udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)600 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w piórka100 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę50 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
635 kcal /
2659 kJ
Białko
48.9 g
Tłuszcz
38.1 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska