Kurczak w winie

Kurczak w winie

2.4 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    300 g
  • koniaku
    50 g
  • owoce jałowca
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • skrzydełek z kurczaka bez skóry (4 szt.)
    400 g
  • udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
    600 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w piórka
    100 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    50 g
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635 kcal / 2659 kJ
Białko 48.9 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...