Kurczak w winie

Kurczak w winie

2.4 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 300 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 50 g koniaku
  • 2 owoce jałowca
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 400 g skrzydełek z kurczaka bez skóry (4 szt.)
  • 600 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
  • 100 g cebuli szalotki pokrojonej w piórka
  • 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635 kcal / 2659 kJ
Białko 48.9 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...