Wieprzowina w sosie pomarańczowym
TM5 TM6

Wieprzowina w sosie pomarańczowym

3.7 (36 ocen)

Składniki

  • 3 pomarańcze, ekologiczne
  • 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 1,5 cm plastry
  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 15 g oliwa z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g wody
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego
  • ¾ - 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2160 kJ / 516 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
8.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy