Urządzenia i Akcesoria
Burger z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Marynata
-
1 ½ ząbka czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
45 g oliwy z oliwek
-
30 g miodu wielokwiatowego płynnego
-
25 g sosu sojowego jasnego
-
300 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
-
160 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki curry, mielonego
-
100 - 120 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
-
6 bułek hamburgerowych
-
rukola ilość do złożenia burgerów (45-60 g)
-
kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 75 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1157.4 mg
Białko
19 g
Kalorie
1686.8 kJ /
403.2 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1 Std. 30 Min
Burger wegański
3 Std. 55 Min
Wegetariańskie chili
1 Std. 5 Min
Burger grzybowo-jaglany
2 Std. 30 Min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 Std.
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 Std. 40 Min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 Std. 5 Min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 Std.
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min