
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z komosy ryżowej i batatów
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
72 sztuki
Składniki
-
batatów pokrojonych w 1 cm słupki200 g
-
oliwy z oliwek½ łyżki
-
syropu klonowego1 łyżka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki50 g
-
komosy ryżowej (quinoa)180 g
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
ząbek czosnku1
-
awokado dojrzałe, pokrojone w plastry2
-
sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wodorostów nori8 płatów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
24.6 kcal /
103 kJ
Białko
0.6 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska