Urządzenia i Akcesoria
Sushi z komosy ryżowej i batatów
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
72 sztuki
Składniki
-
200 g batatów pokrojonych w 1 cm słupki
-
½ łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżka syropu klonowego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
50 g czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki
-
180 g komosy ryżowej (quinoa)
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
1 łyżka sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 płatów wodorostów nori
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
0.6 g
Kalorie
103 kJ /
24.6 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Ryż do sushi
1 godz.
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sushi nigiri
1 godz.
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min