Sushi z komosy ryżowej i batatów

Sushi z komosy ryżowej i batatów

4.7 15 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
72 sztuki

Składniki

  • batatów pokrojonych w 1 cm słupki
    200 g
  • oliwy z oliwek
    ½ łyżki
  • syropu klonowego
    1 łyżka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki
    50 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    180 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
    30 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku
    1
  • awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
    2
  • sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wodorostów nori
    8 płatów

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 24.6 kcal / 103 kJ
Białko 0.6 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...