Burger z tofu

Burger z tofu

3.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 porcje

Składniki

Marynata
  • ½ ząbka czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 10 g miodu wielokwiatowego płynnego
  • 10 g sosu sojowego jasnego
  • 100 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
  • 40 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 50 - 60 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
  • 2 bułki hamburgerowe
  • rukola ilość do złożenia burgerów (15-20 g)
  • kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 25 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1202.8 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 1948.2 kJ / 465.7 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...