Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Przygotowanie warzyw
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 400 g wody
- 150 g zielonego groszku, świeżego
- 250 g różyczek kalafiora
- 150 g śmietany, 36% tłuszczu
- 150 g sera brie, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- ½ łyżeczki soli
Crumble
- 140 g mąki pszennej
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 80 g orzechów nerkowca, niesolonych
Sos jogurtowo-kolendrowy
- 200 g jogurtu typu greckiego
- 5 - 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2004 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 Std. 30 Min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 Std.
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 Std. 40 Min
Pasta zhong
15min
Lasagne z topinamburem
1 Std. 20 Min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50 Min
Peruwiańskie quinotto
35min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 Std.
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min