Crumble po indyjsku

Crumble po indyjsku

4.2 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Przygotowanie warzyw
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • wody
    400 g
  • zielonego groszku, świeżego
    150 g
  • różyczek kalafiora
    250 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    150 g
  • sera brie pokrojonego na kawałki
    150 g
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
Crumble
  • mąki pszennej
    140 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • orzechów nerkowca niesolonych
    80 g
Sos jogurtowo-kolendrowy
  • jogurtu typu greckiego
    200 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 - 10 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • soli
    3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 478 kcal / 2004 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...