Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane

Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane

2.5 62 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
9 sztuk

Składniki

Gotowanie ziemniaków
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
    600 - 650 g
Nadzienie szpinakowe
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    20 g
  • liści szpinaku, świeżych
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • mąki pszennej
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g
Krokieciki ziemniaczane
  • mąki pszennej
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jajka do panierowania
    1 - 2
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka pszenna do panierowania
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 155.5 kcal / 650.7 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 291.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...