Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane

Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane

2.7 70 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
9 sztuk

Składniki

Gotowanie ziemniaków
  • 500 g wody
  • 600 - 650 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
Nadzienie szpinakowe
  • 40 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki mąki pszennej
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Krokieciki ziemniaczane
  • 20 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 jajka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka pszenna do panierowania
  • olej do głębokiego smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 291.1 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 650.7 kJ / 155.5 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...