
Urządzenia i Akcesoria
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Warzywne sushi
-
słonecznika łuskanego90 g
-
wody300 g
-
korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli½ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki75 g
-
cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski50 g
-
wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)4 płaty
-
jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części4 liście
-
awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki½
Sos słodko-kwaśny z imbirem
-
sosu sojowego100 g
-
miodu wielokwiatowego, płynnego1 łyżeczka
-
pasty miso (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki5 g
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
955.1 kcal /
3996.2 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
63.6 g
Węglowodany
78.5 g
Błonnik
25.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
7024.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska