
Urządzenia i Akcesoria
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Warzywne sushi
-
90 g słonecznika łuskanego
-
300 g wody
-
250 g korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
75 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski
-
4 płaty wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
-
4 liście jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części
-
½ awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki
Sos słodko-kwaśny z imbirem
-
100 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
-
½ łyżeczki pasty miso (opcjonalnie)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
955.1 kcal /
3996.2 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
63.6 g
Węglowodany
78.5 g
Błonnik
25.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
7024.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska