Surowe warzywne sushi (dieta raw)

Surowe warzywne sushi (dieta raw)

4.3 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Warzywne sushi
  • słonecznika łuskanego
    90 g
  • wody
    300 g
  • korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki
    250 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    75 g
  • cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski
    50 g
  • wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
    4 płaty
  • jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części
    4 liście
    4 liście czarnej kapusty toskańskiej (cavolo nero), porwane na kawałki, bez twardych części
  • awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki
    ½
Sos słodko-kwaśny z imbirem
  • sosu sojowego
    100 g
  • miodu wielokwiatowego, płynnego
    1 łyżeczka
  • pasty miso (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
    5 g

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 955.1 kcal / 3996.2 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 63.6 g
Węglowodany 78.5 g
Błonnik 25.4 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 7024.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...