Surowe warzywne sushi (dieta raw)

Surowe warzywne sushi (dieta raw)

4.3 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Warzywne sushi
  • 90 g słonecznika łuskanego
  • 300 g wody
  • 250 g korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski
  • 4 płaty wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
  • 4 liście jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części
    4 liście czarnej kapusty toskańskiej (cavolo nero), porwane na kawałki, bez twardych części
  • ½ awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki
Sos słodko-kwaśny z imbirem
  • 100 g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
  • ½ łyżeczki pasty miso (opcjonalnie)
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 955.1 kcal / 3996.2 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 63.6 g
Węglowodany 78.5 g
Błonnik 25.4 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 7024.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...