Urządzenia i Akcesoria
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Warzywne sushi
-
90 g słonecznika łuskanego
-
300 g wody
-
250 g korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
75 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski
-
4 płaty wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
-
4 liście czarnej kapusty toskańskiej (cavolo nero), porwane na kawałki, bez twardych części4 liście jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części
-
½ awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki
Sos słodko-kwaśny z imbirem
-
100 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
-
½ łyżeczki pasty miso (opcjonalnie)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 4 porcje
Sód
7024.9 mg
Białko
38 g
Kalorie
3996.2 kJ /
955.1 kcal
Tłuszcz
63.6 g
Błonnik
25.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
78.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Ryż z warzywami i ananasem
50 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 godz. 30 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min