Surowe warzywne sushi (dieta raw)
TM6 TM5

Surowe warzywne sushi (dieta raw)

4.3 (14 ocen)

Składniki

Warzywne sushi

  • 90 g słonecznika łuskanego
  • 300 g wody
  • 250 g korzenia selera, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g cukinii, pokrojonej na 0,5-1 cm paski
  • 4 płaty wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
  • 4 liście jarmużu, porwane na kawałki, bez twardych części
    lub 4 liście czarnej kapusty toskańskiej (cavolo nero), porwane na kawałki, bez twardych części
  • ½ awokado, pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki

Sos słodko-kwaśny z imbirem

  • 100 g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu, wielokwiatowego, płynnego
  • ½ łyżeczki pasty miso (opcjonalnie)
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego na 1 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
3996.2 kJ / 955.1 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
78.5 g
Tłuszcz
63.6 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Błonnik
25.4 g
Sód
7024.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy